گواهینامه یا سند ثبت اختراع راه پله هزار سود، از اختراعات مخترع خوش فکر پیمان جوان بخت

نام تجاری: راه پله هزار سود
​​​​​​​نام علمی: 
راهپله ایمن، مقاوم، بهینه و آسانساز با منشور سه پهلوی بتن آرمه​​​​​​​

تاریخ ثبت اظهارنامه: 1401/05/31
حمایت قانون تا تاریخ: 1421/05/31

اخذ نمایندگی

کاتالوگ راه پله هزار سود:

نمونه ساخته شده:

خلاصه اختراع:

(آنطور که در اظهارنامه آمده)

راهپله ایمن، مقاوم، بهینه و آسانساز با منشور سه پهلوی بتن آرمه. این اختراع به منظور رفع بن بست ھمیشگی مھندسی سازه در ارتباط با اعوجاج و پیچیدگی که باکس راه پله اصلی در سازه ایجاد می نماید و ھمچنین کاھش اثرات مخرب گسستگی که خلاء آن در صلبیت سقف ھا ایجاد میکند، طراحی و ابداع گردیده است.

در اجرای راه پله اصلی با روش ھای پیشین، به دلیل وزن بالای سطح شیبدار یا شاسی ، ھمواره اختلاف فاحش جرم راه پله را نسبت به جرم سایر نقاط ساختمان داشته ایم و لذا این عدم توازن در ھنگام وقوع زلزله به شدت باعث بر ھم زدن تعادل سازه و پیجیدگی میگردد. سیستم ھای محاسباتی برای غلبه بر این نیروھای مھیب، ناگزیر به تقویت و افزایش سایز و حجم و جرم قطعات سازه میشوند، و نتیجتا تاوان سنگینی از بابت اختلاف وزن راه پله با سایر نقاط ساختمان می پردازیم که از آن جمله خسارات اتلاف مصالح ، انرژی ، نیروی انسانی و زمان در صنعت ساختمان و خصوصا صدمات به ((منابع طبیعی)) میباشد.

اما در این اختراع راه حل سبک سازی شاسی راه پله اصلی ، از طریق حذف مصالح سنگین ، ابداع گردیده ، به نحوی که از بتن خام تشکیل دھنده پلکان بھره برداری دو منظوره میشود ، یعنی علاوه بر ایفای نقش ساختار خیز پله و نقش ارتباط دھندگی اختلاف ارتفاع دو سطح ، با اضافه کردن میله گرد و پروفیل ھای ابداعی ، به ترکیب بتن منشور سه پھلوی پلکان ، آنرا مسلح و به بتن آرمه مبدل ساخته ، تا با ایفای نقش مقاومتی مسئولیت انتقال مستقیم نیروھای بار زنده و مرده را به شاسی فلزی عھده دار گردد.

در فرآیند اجرایی پس از نصب شمشیری ھا، پروفیل ھا و خاموت ھا و میله گرد ھا مطابق نقشه ھای D و G صفحات ۱ و ۲ نصب گردیده و سپس بتن ریزی را از بالاترین پله به سمت پایین ادامه میدھیم و برخلاف فرایند نصب کف پله و پیشانی در علوم پبشین ، به دلیل آماده بودن پلکان ھای بتنی ، بعلاوه انقطاعی که آبچکان پروفیل ھا میان روکش پله ھا ایجاد مینمایند، (فاصله ای که میان پیشانی پله زیرین با کف پله بالایی بوسیله ی پروفیل ھا ایجاد میشود) این امکان فراھم گردیده تا نصاب بتواند نصب کف پله ھا و پیشانی ھا را از بالاترین پله طبقه فوقانی شروع و تا پایینترین پله طبقه ی تحتانی ادامه دھد.

لذا تاکید میشود که ھسته ی مرکزی اختراع ، مقاوم سازی با مسلح نمودن منشور سه پھلوی بتنی ست که امکان حذف بتن را از رمپ یا شاسی راه پله فراھم می آورد، به نحوی که منشور متشکل از بتن آرمه بتواند مستقیما بر روی شمشیری ھا قرارگرفته و فشار ھا را تحمل نماید و در بخش فرایندی ، پروفیل ھای ابداعی با انقطاعی که میان پوشش پله ھا ایجاد میکنند فرایند نصب کف پله و پیشانی را نسبت به علوم پیشین معکوس نموده یعنی از بالا به پایین اجرا میشود. در پایان از فضایی که بوسیله ی پروفیل ابداعی در زیر آبچکان برای نور مخفی پیش بینی شده بھره برداری نموده و پیشانی را با رنگ روغنی و یا انواع سنگ ھای تزئینی یا ھر متریال دیگری مزین مینماییم​​​​​​​.

روش مشترک حفاظت از همه اختراعات:

توضیحات ویدیویی راه پله هزار سود

سلام بر شما فعالان پرتلاش در صنعت ساختمان.
​​​​​​​دوستان، بزرگترین بن بست مهندسی ساختمان موضوع جانمایی و نحوه اجرای راه پله هاست.
چون اگر آن را در وسط ساختمان قرار بدیم، موضوع عدم صلبیت سقفها را پیش میاره، یعنی وسط ساختمان دچار ضعف و گسستگی شده و اگر در کنج یا ضلع کناری ساختمان جانمایی بشه، بخاطر وزن زیادش تعادل سازه را بهم میزنه. البته در هر دو حالت با افزایش مصرف مصالح و تقویت کل سازه، ضعفهای مذکور پوشیده میشده، ولی با کلی ضرر و زیان و اسراف در مصرف مصالح و هدر دادن منابع طبیعی مثل آهن و بتن.
​​​​​​​
حالا چاره چیه؟
​​​​​​​باید راه پله ای اختراع کنیم که وزن بسیار کمی داشته باشه تا اگر در کنج یا اضلاع کناری جانمایی شد، تعادل ساختمان را بر هم نزنه. عزیزان، من به لطف خدا این راه پله را اختراع کردم و به ثبت رسوندم. راه حل این بود که شاسی راه پله را فقط با تیرآهن ساختم و بتنی را که قبال در دل تیرآهنهای شمشیری میریختند، حذف کردم. در عوض، ملاتی رو که در گذشته پشت پشانی و زیر کف پله میرختیم، با میله گرد، مسلح و به بتن آرمه تبدیل کردم.
برای ساخت هر پله مانند نقشه ها یک پروفیل آهنی ابداعی که نقش قالب فلزی دائمی رو ایفاء میکنه، بر روی شمشیری ها جوش میدیم و داخلش را مانند نقشه میله گردگذاری میکنیم. میتونیم همزمان با بتن ریزی سقفها، طبقه به طبقه که بتن ریزی کردیم وارد راهپله اش بشیم و بتن داخل این قالبها را هم از بالا به پایین بریزیم.
در این صورت دیگه روی بتن پله های بالایی پا نمیذاریم و اجازه میدیم تا پیوندهای شیمیایی بتن بدرستی و در صحت و سلامت کامل شکل بگیرند و در طول ساخت، از داشتن یک راهپله ی ایمن و استاندارد لذت می بریم.
در آخر کار هم با سرعتی باورنکردنی، از پله بالایی طبقه آخر، با کمی دوغاب ماسه سیمان یا چسب سرامیک شروع به نصب کف پله ها میکنیم و رو به پایین ادامه میدیم. اینبار هم بدون اینکه نیازی به پا گذاشتن روی کف پله های تازه نصب شده داشته و باعث لق شدنشون بشیم، از بالا به پایین اول کف پله ها و روز بعد پیشانی پله ها را نصب میکنیم.
نگران خلاصی بین پیشانی و کف نباشید. با پروفیل ابداعی فضایی در زیر لبه پله ((محل استقرار نور مخفی)) تعبیه شده که هم مشکل نور را حل میکند و هم به اندازه کافی خلاصی برای نصب پیشونی پله ها وجود خواهد داشت. تازه میتونید فقط به رنگ کردن پیشونی هم بسنده کنید. یا اگر از پروفیلهای گالوانیزه ما استفاده کنید، حتی نیاز به رنگ کردنشان هم نخواهد بود​​​​​​​.

بعلاوه، در صورت تمایل میتونید از سنگهای آنتیک و تایلهای شیشه ای یا چمن مصنوعی و چوبهای تزیینی و هر متریال دیگری که دوست داشتید برای پوشاندن پیشانی پله هایتان استفاده کنید و وزن راه پله را کاهش بدید.​​​​​​​

آیا میدانید بزرگترین نقطه ضعف و بن بست مهندسی در صنعت ساختمان کجاست؟​​​​​​​

بله، عدم دسترسی آسان به طبقات بالا در حین ساخت اسکلت که باعث میشه امکان کنترل و نظارت لازم وجود نداشته باشه.
همانطور که میدانید راه پله ها همزمان با ساخت اسکلت فلزی ساخته نمیشوند و این ضعف باعث عدم دسترسی و کنترل لازم در اجرای اسکلت میشود.
متاسفانه دست سازندگان کمفروش و متقلب هم باز میماند تا از این فرصت برای کاهش مصرف آهن در طبقات بالا استفاده کنند و در آخر هم شاهد حوادث زیادی مثل متروپل هستیم.
عزیزان، وقتی مکانیزم ساخت یا کارکرد چیزی بیمار بوده و جای خطا و اشتباه وجود داره، باید مخترعین را در جریان قرار بدید تا بهترین راه حل و تکنولوژی رو ابداع و اختراع کنند.
در حال حاضر بعد از اجرای اسکلت برای دسترسی به طبقات، از رمِپ بدون پلکان استفاده میکنید. این نقصان باعث میشود حتی بعد از اجرای اسکلت، مهندسین تاسیسات و مکانیک و معمار هم رمق نظارت مستمر و کافی را نداشته باشند و ساختمانها با ضعفها و اشکالات بیشماری ساخته شوند.در آخر هم با وقوع زلزله این مهندسین و بیمه ها هستند که متضرر میشوند.
البته ضمن اجرا هم سُرخوردنهای روی رمپ حوادث زیادی برای مهندسین و کارفرمایان و کارگران پیش میآورند که گریبان شرکتهای بیمه را میگیرد.

بنابراین روئسای محترم نظام مهندسی و شرکتهای بیمه، لطفا هشیار باشید و به این اخطارها توجه کنید تا خودتان و زیر مجموعه هایتان متضرر نشوید.
البته اگر به فکر جان و مال هموطنانتان هم هستید که حتما از اختراع ((راه پله ی هزار سود)) استفاده میکنید.
شما شرکتهای بیمه با تشویقیها و نظام مهندسی با اجباری کردن بکارگیری این تکنولوژی که از هر جهت سود و منافع عموم و حتی سازندگان را بدنبال دارد، میتونید سلامت صنعت ساختمان را تضمین کنید.
چون با بکارگیری این اختراع از صنعت ساختمان که بیشترین سرمایه های ملی را بخود اختصاص داده حمایت و حفاظت میکنید و اجازه نمیدید که ساختمانهای غیر استاندارد ساخته بشوند.
ضمنا این اختراع برای ساختمانهای بتنی هم کاربرد دارد.
یک مخترع خوشفکر، اول باید مشکلاتی رو که همه به آنها عادت کرده و با آنها کنار آمده اند رو کشف و بعد برای آنها راه حل پیدا کند. راه پله ی هزار سود مشکلات بسیاری را در صنعت ساختمان حل میکند و در محیط زیست کاهش میدهد که در ادامه به آنها میپردازیم.

آیا میدانید بزرگترین مشکل نظام مهندسی و بیمه ها در ساختمانسازی چیست و با چه اختراعی حل شده؟​​​​​​​

سنگینی بیش از حدِّ راه پله ها نسبت به سایر نقاط ساختمان باعث میشود سازه ی باکس راه پله نیاز بیشتری به فولاد و بتن داشته باشد که این باعث میشود سازه ی راه پله صلبیت بیشتری نسبت به سایر نقاط سازه پیدا کند و در هنگام رخداد زلزله سازه ی راه پله رفتاری ناهماهنگ با سازه ی دیگر نقاط ساختمان از خود نشان بدهد.
که اگر مهندسین این سازه را به همین وضعیت رها کنند، ساختمان در برابر زلزله بشدت دچار پیچش و خرد شدگی سقفها و دیوارها خواهد شد.
کاری که مهندسین سازه انجام میدهند بالا بردن سایز ستونها و تیرها و مهاربندهای سایر نقاط سازه هست تا هماهنگی و یکپارچگی لازم بین سازه باکس راهپله با سایر نقاط ساختمان برقرار شود.
بنابراین اینطور جمعبندی میکنیم که اضافه وزن راه پله مستقیما روی تمام سازه تاثیرات منفی و عدم بهینگی میگذارد و این اضافه وزن حکم سم را در بدن ساختمان خواهد داشت.

اما حال چاره چیست؟
باید راه پله ای اختراع میشد که نه تنها وزنش از سایر نقاط ساختمان سنگینتر نباشد بلکه سبکتر هم باشد.
چون راهپله ها نقاط ضعف و معذوریتهای دیگری از جمله عدم یکپارچگی سقفها را هم ایجاد میکنند و از طرف دیگر رمپها در زلزله بشدت معلقند و میتوانند ضربات بسیار بسیار سهمگینی به سازه و دیوارهای اطرافشان وارد کنند.
راه پله ای که اختراع شد، مصرف هرگونه بتن در رمپ راهپله رو ممنوع کرد و فقط از تیرآهن بعنوان شاسی راهپله و سطح شیبدار استفاده کرده و با ابداع پروفیلهای فولادی در نقش قالبهای دائمی که روی شمشیریها یا همون شاسی راهپله جوش میخورند، و بعدا با بتن و میل گرد پر میشوند، مقاومت لازم را برای قرار گرفتن بارهای زنده و مرده از جمله کف پله ایجاد کرده و فشارها رو از طریق این منشورهای بتن آرمه به قالب ثابت و از اون به شمشیریها منتقل میکند.
به این ترتیب کف پله و پیشانی کامال به شمشیریها چسبیده و حجم پله دقیقا با آنچه که مهندس سازه پیشبینی کرده یکی است و اینگونه فرصتی برای ایجاد اضافه وزن به نصاب پلکان داده نمیشود.
وزن این راهپله بین ۲۵۰ تا ۲۹۰ کیلوگرم در متر مربع در خواهد آمد که بدین ترتیب سازه ای یکپارچه و بهینه در اختیارمان قرار خواهد داد.
جالبتر اینکه همین اصلاح میتواند در برخی ساختمانها را که لب مرز هستند، از شمع زدن در زیر فونداسیون نجات داده و حجم بالایی از سرمایه و زمان را برای سازنده صرفه جویی کند. پس استفاده از راهپله ی هزار سود رو فراموش نکنید.​​​​​​​

آیا میدانستید یک مخترع ایرانی بزرگترین خطای دانش مهندسی سازه را کشف کرده؟
​​​​​​​آیا میدانستید وزن بیش از حدِّ راه پله باعث میشود کل سازه به تقویت بیشتری نیاز داشته باشد؟​​​​​​​

بله متاسفانه درست شنیدید، یک بمب💣.
مراحل اجرای راهپله ها در ساختمانها بگونه ای طراحی شده که در ابتدای کار، مهندس مجری و جوشکار یا قالب بند موظف به محاسبه و ساخت شاسی راهپله ها یا همون سطح شیبدار هستند و در انتهای کار بنّا پلکان را میسازد و سنگ پله ها را نصب میکند.
اشکال بزرگی که وجود دارد اینست که افرادی که شاسی راهپله را میسازند، عرفا و احتیاطا ده تا بیست سانتیمتر شاسی را از جایی که باید قرار بگیرد پایینتر نصب میکنند تا در پایان عملیات ساختمانی و هنگام نصب سنگ پله، بّنا دچار کمبود فضای کافی برای ساخت پلکان نشود.
به این فضا اصطلاحا فضای ریگالژ پلکان میگویند. وقتی که بّنا پلکان را با کفسازی ساختمان تراز میکند، مقدار بسیار زیادی به ضخامت پلکان اضافه میشود که به آن حجم پله میگویند.
این اضافه حجم، وزن راهپله رو معمولا به دو و گاها چند برابر میرساند، در صورتیکه این اضافه وزن را مهندس محاسب درنظر نگرفته است، یعنی مقاومت لازم را برای تحمل آن وزن زیاد در سازه ایجاد نکرده.
وقتی که زلزله رخ میدهد از آنجا که هیچکدام از اتصالات قرار نبوده که چنین وزن زیادی رو تحمل کنند، دچار از هم گسستگی میشوند و تخریب راه پله را رقم میزنند. 
از طرفی چون راه پله از سطوح شیبدار تشکیل میشود، ضربات بسیار سهمگینی بطور مایل به سازه و دیوارهای اطرافش وارد میکند که بشدت مخرب هستند. 
اینجاست که تخریب دیوارها و سقوطشان بر روی سقفها اتفاق می افتد. شوکی که وارد میشود و وضعیت بحرانی سقفها در زلزله مجموعا منجر به تخریب کل ساختمان میشود.
و این همون بمبیه که در ابتدا ازش گفتم.
حالا کل این داستان را با شوکی که فرار ساکنین ساختمان از راه پله، تحت عنوان بار زنده، به آن محدوده وارد میکنند باهم جمع کنید، حتما پیشبینی بسیار تلخی برای سرنوشت آن افراد خواهید داشت.
حتما مستحضر هستید که فرار رو به پایین از راه پله به منزله ی پریدن شخص از بلندی به سطح زیرین است. اگر شخصی با شدت بر ترازویی بپرد، برای یک لحظه ترازو وزنی معادل با چندین برابر وزن شخص را نشان میدهد. و اگر در هنگام رخداد زلزله ، ساکنین ساختمان از راه پله فرار کنند، حتما میتوانید تصور کنید چه شوکی به راه پله ی معیوب وارد خواهند کرد و تخریب به چه صورت رخ خوهد داد...

​​​​​​​حالا چاره چیست؟
​​​​​​​
ما باید راهپله ای طراحی و اختراع میکردیم که عالوه بر مقاومت بالا جایی برای خطای کاری باقی نذاریم.
من با اختراع راهپله ی هزار سود این مشکل را حل کردم.
​​​​​​​از آنجاییکه پروفیلهای ابداعی از ابتدا، همزمان با نصب شمشیریها بر روی آنها جوش داده میشوند، و دقیقا در محل استقرار سنگ پیشانی و کف پله قرار میگیرند، جایی برای خطای کاری باقی نمیگذارند ، چون مهندس مجری را مجبور میکند که طی جلسه ای مهندسین معمار ، تاسیسات و مکانیک رو به محل دعوت کرده و کد ارتفاعی نهایی رو با مشورت هم بدست بیاورند و سپس خودش با محاسبه ی صحیح شیب رمپ ، شاسی راه پله را بهدرستی طراحی و نصب میکند تا پروفیلهای ابداعی بدرستی بر روی شمشیریها نصب شوند.
به این ترتیب هیچ فاصله ای بین رمپ و پلکان ایجاد نمیشود تا بتن بینشون وزن راهپله رو خارج از محاسبات اضافه کند. بنابراین بکارگیری اختراع راه پله ی هزار سود از مهمترین ملزومات در صنعت ساختمان است و زمان الزامی شدنش بستگی به هشیاری مسئولین نظام مهندسی و مسکن و شهرسازی دارد.​​​​​​​

آیا میدانستید که تقریبا در همه ی ساختمانها و برجهایی که در حال ساخته شده هستند یک بمب💣 کار میگذارند تا در هنگام وقوع زلزله های مهیب تخریب شوند؟

داشتن یک راهپله ی مناسب در طول زمان ساخت ساختمانهای چند طبقه میتواند از خیلی جهات به نفعمان تمام شود.
برای مثال ۵ مورد را عنوان میکنیم و اگر بذهنتون رسید شما هم از فواید آن بگید:

1- زمان ساخت کوتاهتر میشود ، چون عملکرد پیمانکاران و کارگران به آسانی صورت میگیرد و این به معنای بازگشت سریعتر سرمایه میباشد و سود بیشتر در بازار رقابتی. یعنی بدلیل افزایش سرعت ساخت، هزینه ساخت پایین میآید.

2- کیفیت ساخت بالاتر میرود ، چون خستگی کارگرا کمتر میشود و کار را تمیزتر ارائه میدهند. مهندسین ناظر، مجری، تاسیسات ، مکانیک ، معماری رغبت بیشتری برای نظارت مستمر پیدا میکنند که این بشدت بر کیفیت ساخت تاثیرگذار است.

3- صرفه جویی بیشتری در مصرف مصالح صورت میگیرد ، بطور مثال تکه ها و پرتی های مصالحی که از یک طبقه اضافه آمده، براحتی قابل کنترل و مصرف در سایر طبقات میباشد.

4- پیشفروش در مراحل بدوی ساخت راحتتر صورت میگیرد ، حتی خانمها و افراد مسن هم راغب به بازدید از طبقات بالا میشوند و این به معنای شارژ مالی زودتر و گردش سرمایه است. -۵ خطر ُسرخوردن از رمپ یا سطح شیبدار راهپله بکلی برطرف میشود. احتمالا شاهد سرخوردن افراد یا مصالح و پرتاب به داخل چاله آسانسور یا طبقات پایین تر بوده اید. پس حتما از راهپله ی هزار سود استفاده کنید​​​​​​!

آیا میدانستید اگر در ساختمانسازی طبقاتی از همان مراحل اولیه ساخت، یک پلکان مناسب داشته باشیم از چه جهاتی به نفعمان خواهد بود؟​​​​​​​

مشکل بهم خوردن طرح اختلاط در بتنریزی سطوح شیبدار از معظلاتیست که دانش مهندسی نتوانسته راه حل قابل قبولی برایش پیدا کند.
بنابراین بتنریزی در رمپ راهپله ها همیشه با بهم خوردن دانه بندی بتن همراه بوده و هرگز با استانداردهای پیشبینی شده برابری نداشته و نمیتوانسته در شرایط بحرانی عکسالعملهای مناسبی از خود نشان بدهد.

در حالیکه در طراحی راه پله ی هزار سود، راه حل مناسب برای رفع این معضل پیشبینی شده.

بنحویکه با قالبهایی فلزی، بتن لازم برای تشکیل هر پله رو بصورت جداگانه در بر گرفته و فقط منشورهای سه پهلوی بتنی تشکیل میشوند که هم نقش پلکان رو ایفا میکنند، هم نقش مقاومتی که باید بین دو تیرآهن شمشیری وجود داشته باشد.

ضمنا علاوه بر مقاومتی که قالبهای فلزی دائمی برای نگهداری بتن هر پله ایجاد میکنند، در بَطنِ بتن میله گرد هم کار میگذاریم تا به بتن آرمه تبدیل شده و مقاومت بیشتری در آن ایجاد کنیم.

بدین ترتیب هیچ لزومی ندارد برای ساخت سطح شیبدارمان از دهها تن بتن استفاده کنیم و تنها دو تیرآهن نمره پایین برای ایفای نقش شاسی راهپله ی سبکمون کافیست.

پس شما فعالان پرتلاش در صنعت ساختمان ، حتما برای استفاده از راه پله ی هزار سود با ما تماس بگیرید​​​​​​​!

آیا میدانستید اجرای راه پله های بتنی و فلزی در دانش قدیم چه معایبی داشت؟
که در اختراع راه پله ی هزار سود برطرف شده؟​​​​​​​